Teater Accént

teater_accent_logga

Hösten 2022 samarbetar Sköndalsgården med Teater Accent och arrangerar #TeAterklubben.
Anmälan förlängd! Kursdatum framflyttad, datum kommer snart! Anmälan via teateraccent@gmail.com

 

Tidigare evenemang med Teater Accent …

soare_11_mars_jpeg

 

Pressmeddelande Arena Accént: Soaré på Sköndalsgården, Sköndals Centrum

Låt oss presentera en kväll där musik, konst och poesi får ta plats – Arena Accént bjuder in till Soaré!

Arena Accént – Kulturföreningen Teater Accénts plattform för unga nyskapande konstnärer, bjuder in till soaré på Sköndalsgården, fredagen den 11 mars kl. 19.00 öppnas dörrarna till konstutställningen av Sara C Myrström och Morteza. Kvällen bjuder även på framföranden av sångerskan Daniela Dahl samt poesiläsning av skådespelerskan Agneta Ahlin. Evenemanget har fri entré och du behöver inte förboka din biljett.

Sara C Myrström, kvällens utställande konstnär är född och uppvuxen i Sundsvall men numera bosatt i Stockholm. Hon har varit aktiv med sitt måleri sedan 2014. Såhär beskriver hon själv sin konst:

”Ibland vet mina målningar någonting som jag inte vet. Det är därför jag tycker så mycket om att måla.

Som om någon eller något äntligen talar till mej; på mitt eget språk. All kreativitet, liksom skönhet glädje frihet och kärlek uppstår bortom intellektet. För att uppleva dessa måste vi stilla vårt sinne och förankra oss i nuet; i det tidlösa rum som finns under alla händelser i tiden.

Jag kan inte säga så mycket om mina olika stilar, än att det bara blev som det blev. Varken mer. Varken mindre.”

Agneta Ahlin

Agneta är utbildad vid Teaterhögskolan Stockholm och har arbetat på flera av landets teatrar bl. a Dramaten, Stockholms Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Folkteatern i Gävleborg, Norrbottenteatern och Örebroensemblen. Hon har varit med om att starta Spegelteatern, Folkteatern i Gävleborg, La Mama och Ritziteatern med många nydanande teaterföreställningar. Hon har gjort ett tjugotal radioteaterpjäser, romanuppläsning och improvisationsteater.

Agneta har medverkat bland annat i tv-serierna Äkta Människor, Mästerverket, Mäklarna och i filmer som Hälsoresan och Kärlekens Himmelska Helvete.

2013: Agneta medverkade i Katja Wiiks film Offerrollsretorik, som vann publikens pris i sin kategori på Göteborgs filmfestival.

Agneta spelade i Dramatens uppsättning av Samhällets Stöttepelare av Ibsen, i regi av Gunnel Lindblom.

2013-2014 var Agneta anställd på Västerbottensteatern och medverkade i pjäserna Vi besvarar ert samtal så snart vi kan i regi av Sally Palmqvist-Procopé, samt Norrländsk Passion i regi av Olle Törnqvist.

2015: Agneta regisserade barnföreställningen Dantes Skattjakt för Teater Accént, medverkade med röst i barnteatern Hans och Greta i Högdalen (Fria Teatern) samt radioproduktionen Kriget har inget kvinnligt ansikte (Svetlana Aleksijevitj, regi Gunilla Bresky).

Under våren 2016 medverkar Agnetas röst i dokumentärfilmen Ester Blenda av Anna Hylander

Morteza är snart 16 år har bott i Sverige i snart 6 månader. Han är ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Han bor hos fosterfamilj ute i Stenhamra Ekerö

Sedan barnsben har han ritat ut sina känslor, han ritar främst med kol eller blyerts.

Verken är mörka och djupa och skildrar hans känslor från sina upplevelser. Saknade efter familjen är stor. Genom sitt uttryck kan han lätta på bördan han bär. Han vill bli designer eller arkitekt.  Morteza ställer ut ett 15 tal bilder den 11 mars.

Daniela Dahl skriver musik som öppnar dörrar till ett heligt nu.

Daniela tar lyssnaren varsamt i handen och leder oss in i ett rum där vi andäktigt tar emot varje ton, tystnad och andning som gudagivet. Tonspråket är jazz, mindful pop. Daniela har flera gånger spelat på Klubb Manifest och på festivalen Sofia i Vitan. Daniela Dahl vann med sitt band ”Eira Told Us” första pris på Unga Dramatens Elverket när Arena Accént arrangerade musiktävlingar för unga band tillsammans med Stockholms Stad.

Läs mer om Teater Accént

http://www.teateraccent.se

Kontaktperson: Linda Krüger

0704-837377

teateraccent@gmail.com

 

accent

 

galleri_800

 

musikalkurs

Galleri Accent – Unga Konstnärer

galleri_accent_skondal2