Öppet Spelhus Korr

Välkommen till Öppet Spelhus!

Den 28 mars öppnar vi dörrarna och dukar fram: brädspel, figurspel, rollspel, lajv och en utställning med tema Spelkonst, där elever i årskurs 8 och 9 på Hökarängsskolan målat tavlor i skolan till försäljning i utställningen.

Huvudfokus från oss är att göra det enkelt att prova på! Kom, ta med familjen och kompisarna och testa hur roligt det är med moderna sällskapsspel!

Projekt Spelkonst

Spelkonst är ett projekt där elever målar en tavla i skolan för utställning, med försäljning, under Öppet Spelhus, den 28 mars i Sköndalsgården, 2020.

Det explosionsartade intresset för spel har de under flera år påverkat konsten i världen. Ritningar, teckningar, illustrationer, målningar, fotografier och digitala konstverk har gjorts för allt från Dungeons and Dragons rollspelet till datorspel så som Witcher.

Genom detta projekt uppmuntras eleverna inspireras och lära sig mer om spelkonst, samt själva bidra till spelkonsten i världen. Och vi får möjlighet att se resultatet av deras arbete i en inspirerande uställning.

Temat för projektet är:

Spelkonst, en nörds passion, fantasy

Tavlor kostar 200kr/st

Eventuell vinst går till BRIS, som driver en stödtelefon för ungdomar och föräldrar/vuxna som behöver någon att prata med. Ring 116 111 för stöd.

Klicka här för inspirationsvideo med tavlor/bilder på temat.

 

 

Brädspel

Marknaden för brädspel idag är fantastisk. Tusentals nya spel kommer varje år och de blir bara bättre och bättre. På Öppet Spelhus dukar vi fram riktigt bra och moderna (från detta århundrade) brädspel. Klassiker så som Ticket to ride, Settlers of catan och Kingdomino, liksom nykomlingar så som Ganz Schön Clever. Framförallt tar vi med snabbare spel som är lätta att sätta sig in i.

Men! vissa gamla spel är så bra att de överlevt århundraden och tom. årtusenden. Schackförbundet kommer och tar med sig schack, så klart! Testa dina skills mot experter, eller lär dig från början. Hör om hur man kan joina en schack-förening och om deras projekt: Schack i skolan, och hur schack hjälper utveckling och sinnet!

Figurspel

Vi arrangerar en Warhammer turnering! Kom och se armer på armer av figurer, vackert målade och uppsatta för strid. Lär dig om hur man spelar och vart du kan hitta spelkamrater.

Rollspel

Har du spelat rollspel? Du har kanske sett det spelas i Stranger Things eller hört en kompis prata om det? Rollspel är som att bygga en saga ihop, över spelbordet, där du får spela rollen av en person i äventyret. Vi dukar fram rollspel för att prova på, och har berättar gärna för de nyfikna hur man kan hitta spelkamrater och prova på mer rollspel!

 

Lajv

Att lajva är att rollspela, fast inte kring bordet, utan live! Liksom teater spelar du en roll. Men du har inte en publik som stirrar, du är omgiven av andra lajvare som också vill spela! Tillsammans skapar ni en saga utan dess like!

Skymningssagor (lajv-förening) kommer och tar med props! Passa på att fråga arrangörerna själva hur lajv går till och hur du kan delta!