KURSER

Sköndalsgården erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet kostnadsfritt en studiecirkel på fyra träffar, där ni kommer få möjlighet att utveckla ditt föräldraskap. Man får tips om metoder och förhållningssätt som hjälper dig i ditt sätt att kommunicera, förstå med din/dina tonåringar.  
 
Ni får låna bok under kursens gång som ingår i kursmaterialet. Antalet platser är begränsat! Först  till kvarn.  
Länk till anmälan:

http://folkuniversitetet.se/Kurser–Utbildningar/Halsa-Friskvard/Vard-och-omsorg/Stockholm/foraldracirkel-alskade-forbannade-tonaring3/

Älskade förbannade tonåring900

Föräldracirkel: Älskade förbannade tonåring. Är du tonårsförälder och vill utveckla ditt föräldraskap? I år erbjuder Folkuniversitetet kostnadsfria studiecirklar där du kan utveckla och lära dig metoder för att förebygga konflikter med din tonåring.

 

abf_logga2

 

STARTA EGEN STUDIECIRKEL

Vill du spela i band, arrangera en klubb eller engagera dig politiskt?

I en studiecirkel kan du nå dina mål!

En studiecirkel består av minst tre deltagare som regelbundet träffas

Och studerar tillsammans. En av er är cirkelledare och leder gruppens arbete framåt.

Det är egentligen allt som behövs för att starta en studiecirkel. Bara fantasin sätter gränser för vad studiecirkeln kan handla om. Börja med att kontakta ABF och presentera din idé. Det kan du göra genom ett formulär på vår hemsida. Vi hjälper dig med studieplan och anmälan. Om cirkeln blir godkänd – samla ihop deltagare och kör igång.

Var kan vi vara? Stora möjligheter finns att studiecirkeln kan genomföras i Sköndalsgården lokaler.

 

logo_stockholms_stad

SKÖNDALSGÅRDEN FÅR KULTURPENGAR FRÅN STOCKHOLM STAD

Sköndal är en stadsdel som växer och vi beräknas ha 1500 barn i åldern 6-15 år 2015. Detta faktum kräver att barn och unga får en kulturell mötesplats på hemmaplan där man kan mötas och pröva på olika aktiviteter.

Föreningslivet i Sköndal fick 2010 en unik möjlighet av Stena fastigheter att ta över den gamla nedlagda ungdomsgårdens lokaler i Sköndals Centrum.

Hösten 2013 ansökte Sköndalsgården projektstöd från Kulturförvaltningen i Stockholm för att utveckla barn och ungdomskulturen på Sköndalsgården. Vår projektansökan ”Kulturell mötesplats i samverkan för barn och ungdom” blev beviljad och vi har nu börjat med att genomföra projektet.

ViUnga, Teater Accent, GT Söder och Ungdomssupport är föreningarna som tillsammans skall ta tillvara varandras kunskaper så att kulturen och upplevelsen kommer fler barn och unga till del. Att planera, samverka och genomföra gemensamma arrangemang i öppen verksamhet ärmycket angeläget.

Projektets målsättning är att skapa en mötesplats med verksamhet för alla åldrar främst för barn ochungdom, att öka andelen volontärer som engagerar sig i gårdens utveckling och som genomför verksamhet för besökarna.

Vill du kontakta oss maila till info.skondalsgarden@gmail.com

 

teater_accent_logga

Teater -och musikalworkshop för dig mellan 15-17 år

Teater Accént arrangerar en helt ny kurs till hösten på Sköndalsgården. Vi söker dig 15-17 år som vill vara med under en 10 veckors workshop med Teater -och musikalinriktning, där du får prova på flera olika konstformer som teater, sång och dans.

Mer info:

Kursen sträcker sig från 11 September och 10 veckor framåt, med lektion varje onsdag ,ledigt höstlov,klockan 19:00-20:30 på Sköndalsgården. Kurskostnad är 1000kr för 10 lektioner (á 1,5h) samt en uppvisning av det vi gjort under kursens gång för publik!!

Anmäl dig med namn till teateraccent@gmail.com

Obligatorisk årsmedlemskap i Teater Accént 100kr för alla medverkande

TEATER ACCÉNT
www.teateraccent.se