TIDIGARE EVENEMANG

act_logo_color

Act and be a Maker

Under fyra måndagar den 7, 14, 21 och 28 oktober mellan kl 18.00–21.00, har vi hållbarhetscafé på Sköndalsgården där vi får praktisk kunskap och konkreta tips på vägen mot ett omställt, urbant liv. Varje träff har sin egen inriktning och bygger på insikter om att vi behöver bli mer av producenter än konsumenter, resor och transporter behöver bli färre och mer miljövänliga och vi behöver bli bättre på att ta hand om saker vi redan har genom omsorg, återanvändning och återbruk. Och på vägen ska vi förstås ha kul!

Träffarna är gratis och riktar sig främst till unga vuxna. Det kommer att finnas fika i caféet där vi naturligtvis tittar lite närmare på utbudet ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

7 oktober, kl 18-21
Train Travel Talk
Att resa med tåg för att minska klimatavtrycket. Första träffen kommer att handla om tågresor och tågluffning. Vi träffas för att dela praktiska tips om att resa lite längre med tåg. Som det ser ut just nu kan det vara krångligare att få till en resa med tåg i jämförelse med att boka en flygresa – speciellt om resan går utanför Sverige och med hjälp av flera olika länders tågbokningssystem. Vi går igenom Interrail och andra typer av biljetter, hur dom bokas, användbara appar och sajter och hur vissa förberedelser kan underlätta resan.

 

14 oktober, kl 18-21
Nära dig – egna hudvårdsprodukter
Bli din egen hudvårdsproducent och varför det är en god idé. På den här träffen kommer vi att tillverka egna hudvårdsprodukter med innehåll som är vänliga mot huden och miljön och som kanske redan finns nära dig i ditt skafferi. Vi får veta vilka egenskaper olika ingredienser har och hur dom verkar. Det blir en blandning av att få prova på att göra själv och att se på hur produktionen går till för att kunna göra hemma vid senare tillfälle. Recept på vad vi gör får du förstås med dig! Tack till Herbateket.

 

21 oktober, kl 18-21
Cykel, min vän
Att cykla i staden som en del av hållbara transporter. Vi har en träff i olika aspekter av cykeln och att vara cyklist. Hur kan vi påverka politiskt för att få en cykelvänligare stad? Det blir också enklare cykelreparationer och cykelvård på olika modeller av cyklar. Tack till Cykelfrämjandet och CykelÅterbruket.

 

28 oktober, kl 18-21
Hållbar textil
På denna träff praktiserar vi hållbar textil. Finns det alternativa sätt att tänka kring lagning, återvinning och återbruk av textilier? Kan vi förändra våra konsumtionsmönster genom ökad kunskap i textilvård? Leili guidar oss under kvällen genom textila material, textilhistoria, lagningar och en möjlig framtid med hållbar textil. Tack Leili Mänder @lagningsaktivisterna.
Platsen för träffarna är på Sköndalsgården, Bagarfruvägen 44, Sköndals centrum.

Vill du veta mer eller har frågor? Kontakta info.skondalsgarden@gmail.com. Informationen på den här sidan kan komma att uppdateras när det gäller detaljer om träffarnas innehåll. Håll koll!

 

 

Sköndalsgården erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet kostnadsfritt en studiecirkel på fyra träffar, där ni kommer få möjlighet att utveckla ditt föräldraskap. Man får tips om metoder och förhållningssätt som hjälper dig i ditt sätt att kommunicera, förstå med din/dina tonåringar.  
 
Ni får låna bok under kursens gång som ingår i kursmaterialet. Antalet platser är begränsat! Först  till kvarn.  
Länk till anmälan:

http://folkuniversitetet.se/Kurser–Utbildningar/Halsa-Friskvard/Vard-och-omsorg/Stockholm/foraldracirkel-alskade-forbannade-tonaring3/

Älskade förbannade tonåring900

Föräldracirkel: Älskade förbannade tonåring. Är du tonårsförälder och vill utveckla ditt föräldraskap? I år erbjuder Folkuniversitetet kostnadsfria studiecirklar där du kan utveckla och lära dig metoder för att förebygga konflikter med din tonåring.

 

teater_accent_logga

Teater -och musikalworkshop för dig mellan 15-17 år

Teater Accént arrangerar en helt ny kurs till hösten på Sköndalsgården. Vi söker dig 15-17 år som vill vara med under en 10 veckors workshop med Teater -och musikalinriktning, där du får prova på flera olika konstformer som teater, sång och dans.

Mer info:

Kursen sträcker sig från 11 September och 10 veckor framåt, med lektion varje onsdag ,ledigt höstlov,klockan 19:00-20:30 på Sköndalsgården. Kurskostnad är 1000kr för 10 lektioner (á 1,5h) samt en uppvisning av det vi gjort under kursens gång för publik!!

Anmäl dig med namn till teateraccent@gmail.com

Obligatorisk årsmedlemskap i Teater Accént 100kr för alla medverkande

TEATER ACCÉNT
www.teateraccent.se

Sköndals Ungdoms Support
Hit kan du och dina vänner komma och ha det roligt tillsammans.
I cafét kommer vi att erbjuda massa hembakat fikabröd samt något lättare att äta. Förutom att bara fika och chilla erbjuder vi även massa spel vi kan spela tillsammans!
Tanken med denna verksamhet är att hitta en mötespunkt för oss unga här i Sköndal, där vi tillsammans kan lära känna nya människor på ett roligt sätt!!
Vi har öppet onsdagar 18-21 från 9 år och uppåt torsdagar 18-21.

VÄLKOMNA

Mvh Ungdoms Support

alla_hel_bak

 

Är en mötesplats för barn och ungdomar från 9 år och uppåt på Sköndalsgården.
Ungdoms Caféet är en mötesplats där du och dina vänner får vara med på olika aktiviteter och lära känna nya som gamla vänner. Vi arbetar för att få narkotika, alkohol och förstörelse fritt Sköndal bland ungdomarna.
Vi är 6 st ledare som själva bor i Sköndal från åldrarna 24 år och uppåt. Som arbetar med detta ideellt.

Denna ideella förening startades 31 januari 2012 utav Sophia Sjöholm, Fredrik Andersson, Petra Lindell och Alexander Bengtsson. För att vi såg det alla säkert sett att Sköndal då saknade en ungdomsgård eller en ungdomsverksamhet.
Vi tog kontakt med ansvariga på Sköndalsgården och bad om att få delta med vår förening i allaktivitetshuset.

Vårat mål med denna förening är att få bort så mycket som möjligt utav narkotika, alkohol och förstörelse bland ungdomarna. Samt ha en öppen verksamhet så att barn och ungdomar har någon stans att hänga på kvällarna.

Vi vill även bygga upp relationer till ungdomarna så att dom känner att dom kan lita på oss och prata med oss om vad som helst.

Vi tror att det är viktigt att ungdomarna har en trygg alkohol och drogfri miljö att kunna vara på, på kvällar istället för att vara ute och hitta på bus.
För att fånga upp ungdomarna i Sköndal så är vi även ute och kvällsvandrar. Det är något som också är viktigt, att kunna visa sig ute med våra tröjor så att ungdomarna ser att vi inte bara finns uppe på Sköndalsgården utan även ute i Sköndal som hjälp ifall något händer ute osv.
Det är inte alltid lätt att bedriva en ideell förening för ungdom i denna ålder. Men inget kan stoppa oss vi är här för att stanna och utvecklas tillsammans med Sköndals ungdomar, för dom är vår framtid!

Kontakt
Lisa Axberg
070-418 83 17
Fredrik Andersson
+46738566665
ungdomssupport@hotmail.se