Act and be a Maker!

act_logo_color

Act and be a Maker

Under fyra måndagar den 7, 14, 21 och 28 oktober mellan kl 18.00–21.00, har vi hållbarhetscafé på Sköndalsgården där vi får praktisk kunskap och konkreta tips på vägen mot ett omställt, urbant liv. Varje träff har sin egen inriktning och bygger på insikter om att vi behöver bli mer av producenter än konsumenter, resor och transporter behöver bli färre och mer miljövänliga och vi behöver bli bättre på att ta hand om saker vi redan har genom omsorg, återanvändning och återbruk. Och på vägen ska vi förstås ha kul!

Träffarna är gratis och riktar sig främst till unga vuxna. Det kommer att finnas fika i caféet där vi naturligtvis tittar lite närmare på utbudet ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

7 oktober, kl 18-21
Train Travel Talk
Att resa med tåg för att minska klimatavtrycket. Första träffen kommer att handla om tågresor och tågluffning. Vi träffas för att dela praktiska tips om att resa lite längre med tåg. Som det ser ut just nu kan det vara krångligare att få till en resa med tåg i jämförelse med att boka en flygresa – speciellt om resan går utanför Sverige och med hjälp av flera olika länders tågbokningssystem. Vi går igenom Interrail och andra typer av biljetter, hur dom bokas, användbara appar och sajter och hur vissa förberedelser kan underlätta resan.

 

14 oktober, kl 18-21
Nära dig – egna hudvårdsprodukter
Bli din egen hudvårdsproducent och varför det är en god idé. På den här träffen kommer vi att tillverka egna hudvårdsprodukter med innehåll som är vänliga mot huden och miljön och som kanske redan finns nära dig i ditt skafferi. Vi får veta vilka egenskaper olika ingredienser har och hur dom verkar. Det blir en blandning av att få prova på att göra själv och att se på hur produktionen går till för att kunna göra hemma vid senare tillfälle. Recept på vad vi gör får du förstås med dig! Tack till Herbateket.

 

21 oktober, kl 18-21
Cykel, min vän
Att cykla i staden som en del av hållbara transporter. Vi har en träff i olika aspekter av cykeln och att vara cyklist. Hur kan vi påverka politiskt för att få en cykelvänligare stad? Det blir också enklare cykelreparationer och cykelvård på olika modeller av cyklar. Tack till Cykelfrämjandet och CykelÅterbruket.

 

28 oktober, kl 18-21
Hållbar textil
På denna träff praktiserar vi hållbar textil. Finns det alternativa sätt att tänka kring lagning, återvinning och återbruk av textilier? Kan vi förändra våra konsumtionsmönster genom ökad kunskap i textilvård? Leili guidar oss under kvällen genom textila material, textilhistoria, lagningar och en möjlig framtid med hållbar textil. Tack Leili Mänder @lagningsaktivisterna.
Platsen för träffarna är på Sköndalsgården, Bagarfruvägen 44, Sköndals centrum.

Vill du veta mer eller har frågor? Kontakta info.skondalsgarden@gmail.com. Informationen på den här sidan kan komma att uppdateras när det gäller detaljer om träffarnas innehåll. Håll koll!